Het lijkt zo relaxt om lekker onderuitgezakt op je bureaustoel te zitten. Zeker omdat we tegenwoordig veel tijd op die bureaustoel doorbrengen. Toch kan een slechte werkhouding vergaande consequenties hebben.

Als je lange tijd in dezelfde houding zit en/of dezelfde werkzaamheden uitvoert, kan dit RSI klachten opleveren. RSI klachten bestaan al eeuwen lang onder musici, slagers, kassapersoneel en lopende-bandwerkers, maar in de tegenwoordige tijd wordt dit veelal veroorzaakt door beeldschermwerk. Door veel en lang achter de computer te zitten belast je je schouders- nekregio, armen, polsen, handen en vingers.

Wat is RSI eigenlijk?

Repetitive Strain Injury. RSI is een verzamelnaam voor gewrichts- en spierklachten aan vingers, handen, polsen, armen en schouder-nekregio. Het is een blessure door herhaalde belasting. Door steeds dezelfde beweging te maken staat de spier continu onder spanning.
De meest voorkomende en bekendste RSI klachten zijn: tennisarm, frozen shoulder en een carpaal tunnel syndroom.

Wat kan je doen aan RSI klachten en wat kan stoelmassage hieraan verbeteren?​
  • Zorg voor een goede stoelhoogte
  • Ga recht achter de computer zitten
  • Wissel je werkzaamheden af
  • Neem met regelmaat pauze om je spieren te ontspannen
Tijdens de stoelmassages die worden uitgevoerd door de masseurs van Effive, besteden wij uitgebreid aandacht aan de nek, schouders, armen, handen en vingers. Hierin worden ook acupunctuurpunten meegenomen die o.a.de RSI klachten verminderen.
Dit zorgt voor een goede doorstroming van het boed, lost blokkades in het lichaam op, zorgt voor een afname van klachten en een verbetering van de productiviteit. 

Meer weten over hoe RSI klachten binnen uw bedrijf kunnen worden verminderd? Neem contact met ons op via info@effive.nl. Wij komen graag bij u langs voor een vrijblijvend gesprek en een demonstratie.